Concert: Fossile 3 feat

PlusEtage

Fossile 3 is een Duits improvisatie-trio, bestaande uit: Sebastian Gramms, vooral actief op het gebied van geïmproviseerde muziek, jazz en hedendaagse muziek. Read more

Fossile 3 is een Duits improvisatie-trio, bestaande uit:

Sebastian Gramms, vooral actief op het gebied van geïmproviseerde muziek, jazz en hedendaagse muziek. Momenteel leraar contrabas aan het conservatorium van Keulen. In 1993 richtte hij zijn bekende Duitse groep "Underkarl" op.

Rudi Mahall, hedendaagse jazz basklarinettist ('De beste basklarinettist ter wereld', aldus Han Bennink). Hij speelde o.a. in Der Rote Bereich, en voerde diverse projecten uit met pianiste Aki Takase, waarbij het werk van Eric Dolphy een belangrijke inspiratiebron was.

Etienne Nillesen, performer, improvisator en percussionist. Internationaal vermaard vanwege zijn eigenzinnige benadering van de snaredrum. Voor dit concert is Fossile 3 uitgebreid met trompettist Axel Dörner, een van de meest unieke stemmen in de vrije improvisatie. Eind jaren negentig ontwikkelde hij een heel eigen taal voor de trompet.

Sebastian Gramms – bas, Rudi Mahall – basklarinet, Etienne Nillesen – drums, Axel Dörner - trompet

Zaal open 13.30, aanvang 14.00
Entree 12 euro, onder 25 jaar 6 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Pastoor de Katerstraat 5-7, 5111 CM Baarle-Nassau