Boekstart

Theek 5 Baarle organiseert sinds september drie vaste activiteiten onder de grotere noemer ‘Boekstart’. Het gaat over Voorleespret 0-4 jaar, de Mini-Theek en het Digi-Taal Vragenuur.

Voorleespret (0-4 jaar)

Iedere eerste dinsdag van de maand, 10.00 uur tot 10.30 uur, gratis
Jonge kinderen genieten van verhalen. Tijdens Voorleespret beleeft je kindje iedere keer een nieuw avontuur! Samen met hun vader, moeder, opa of oma of andere begeleider zijn de kinderen welkom om te luisteren naar een leuk boek, liedjes te zingen of een taalspelletje te doen. De kinderen worden natuurlijk actief betrokken. Dat is samen plezier beleven rondom taal en boeken! Kom jij ook?

Het geeft overigens niets als je kindje slaapt of rondkruipt. En lekker praktisch: er is ruimte om te voeden en je buggy te stallen. Er is bovendien een verschoonkussen aanwezig. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om deel te nemen aan deze activiteit.

Mini-Theek (0-4 jaar)

Iedere laatste vrijdag van de maand, 10.00 uur tot 10.30 uur, gratis
Voor onze allerjongste bezoekers van 0-4 jaar én hun ouders is er iedere maand een leuke activiteit om samen aan mee te doen. Ontdek hoe je met spelletjes, liedjes en boekjes plezier beleefd met elkaar. En als bonus leert je kindje ook nog eens heel veel nieuwe woorden kennen. Iedere maand heeft de Mini-Theek een ander thema. Denk maar aan muziek, herfst, dansen, winter, leuke media, digitale prentenboeken, ...

Natuurlijk kun je bij ons terecht voor voorleestips en kun je onder het genot van koffie of thee ervaringen delen met andere ouders.

Het geeft overigens niets als je kindje slaapt of rondkruipt. En lekker praktisch: er is ruimte om te voeden en je buggy te stallen. Er is bovendien een verschoonkussen aanwezig. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Digi-Taal Vragenuur (0-12 jaar)

Iedere vrijdag, 15.30 uur tot 16.30 uur, gratis
De bibliotheek Theek 5 Baarle organiseert een wekelijks inloop vragenuur voor al jouw vragen op het gebied van lezen en mediaopvoeding voor kinderen van 0-12 jaar oud. Welke boekjes kies je voor je kind? En zijn hier ook passende apps voor die geschikt zijn voor jonge kinderen? Waarom is voorlezen eigenlijk zo belangrijk en hoe herken je geschikte boeken voor dyslexie? En wat zijn handige tips voor een goede houding bij gamen op de tablet?

Vragen staat vrij! Onze medewerkers helpen je graag verder!


Zie ook:  www.theek5.nl


(Tekst en foto's: bibliotheek theek 5 Baarle, Cindy Mergits)