Enclavebelevingsroute heeft nominatie wandeling van het jaar 2021

De nieuwe enclavebelevingsroute is genomineerd voor de wandeling van het jaar 2021. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Toerisme Provincie Antwerpen. Dus trek je wandelschoenen aan en breng voor 31 augustus je stem uit via deze link.

Stichting Ondernemend Baarle lanceerde het idee om voor elke enclave een infobord te ontwikkelen. Toerisme Baarle, heemkundekring Amalia van Solms en de gemeenten Baarle-Hertog en Baarle-Nassau zetten samen hun schouders onder dit idee. Het project “Enclaves in Beeld” was geboren.

Er zijn intussen 17 borden geplaatst. Toeristen, maar ook de Baarlenaren zelf, kunnen zo meer informatie krijgen over deze enclaves, hoe gek de grenzen dwars door het landschap lopen, door panden en straten heen snijden en welke leuke anekdotes of geheimen ze dragen. De informatie en anekdotes werden aangeleverd door de heemkundekring Amalia van Solms. De borden zijn uitgevoerd in een tafelopstelling zodat de toerist over het bord heen uitzicht heeft over de enclave. Op de borden staat een QR-code, die je verwijst naar deze pagina.

In totaal zijn er 30 enclaves, de enclaveborden in het buitengebied zijn nog niet gemaakt en geplaatst.

Klik hier voor het gpx-bestand.