Praatpunt

Ben je nieuw in Baarle (en omgeving) en wil je de Nederlandse taal oefenen? Bibliotheek Baarle nodigt je uit om contacten te leggen en je thuis te voelen in Baarle. Kom naar de bibliotheek en oefen het Nederlands in gezellige sfeer.

Anderstaligen kunnen elkaar in het Praatpunt ontmoeten en zo met elkaar in gesprek komen. Vrijwilligers in groepjes van minimaal twee personen begeleiden de bezoekers door ter plekke te achterhalen waar de meeste behoefte aan is en daarmee met hen aan de slag te gaan. Denk hierbij aan de woorden die je nodig hebt om boodschappen te doen, een doktersbezoek te plannen, ... Het kan door middel van spreken over nieuws en actualiteiten, over gebruiken en gewoontes. Maar ook creatief bezig zijn, kan leiden tot elkaar beter verstaan.

Belangrijk is dat iedereen zo veel mogelijk Nederlands met elkaar spreekt. Dat leidt gaandeweg tot verbetering en het zich meer eigen maken van onze taal.

Het Praatpunt vindt plaats in bibliotheek Baarle: Pastoor de Katerstraat 5-7. Wekelijks op woensdagochtend tussen 10.00 uur en 12.00 uur én op dinsdagavond van 19.00-21.00 uur.

Er is gratis koffie/thee en de kinderen zijn ook welkom.

Zie ook: www.theek5.nl

(Bericht en foto: Bibliotheek Theek 5 Baarle, Cindy Mergits)