Foodblog: Lunchen bij Brownies & Downies in Baarle

In het mooie dorp Baarle, net over de grens van Nederland vinden wij de eerste vestiging van Brownies&downieS in België. In deze unieke lunchroom staan kanjers met een verstandelijke beperking klaar om alle gasten een bijzondere beleving te geven. En met het vernieuwde terras lukt dat nog beter! 

Bij binnenkomst is het meteen al een feestje. Wij worden blij ontvangen door Anouk, waarna zij vrolijk verder gaat met het bijvullen van de verse thee. 

Op het vernieuwde terras nemen wij plaats aan een tafeltje met een prachtig uitzicht op de St. Remigiuskerk. De zon laat zich gelukkig ook even zien. Leuk om te weten is dat het vernieuwde terras mogelijk is gemaakt door verschillende verenigingen en sponsoren uit het dorp. Iets om trots op te zijn! 

De menukaart staat vol met heerlijke soepen, salades, boterhammen, verrassingen om te delen en maandelijks wisselende specials. Op aanraden van chef Thijs kiezen wij voor de carpaccio met brood en de salade geitenkaas.

“Eten is een feestje” 

Wanneer wij de borden geserveerd krijgen voelen wij de energie, blijheid en trotsheid van de kanjers die hier rondlopen. De carpaccio van mals rundvlees ziet er lekker uit en wordt geserveerd op heerlijk vers bruinbrood met geroosterde groenten en truffelmayonaise. De salade bestaat uit gebakken geitenkaas, vijgenchutney en notenbrood. Een heerlijke lunch.

Ondertussen stoppen er veel fietsers bij de lunchroom en ook zij nemen plaats op het zonnige terras. Brownies&downieS is de start van de 51 kilometer culinaire fietsroute van ‘’Land van Mark & Merkske’’. 

De fietsers krijgen een verfrissend aperitief met een hapje. Wij mogen ook even proeven en krijgen een fruitige prosecco met huisgemaakte Gamba lolly’s. Erg lekker!

Aan het einde van de lunch komt Anouk langs met heerlijke bitterballen van draadjesvlees met een honing mosterdsaus en mayonaise. Wij hebben meer dan voldoende genoten van de lunch, maar hier kunnen wij echt geen nee tegen zeggen. 

Wist je dat je naast lunchen bij Brownies&downieS ook terecht kan voor een heerlijk vers ontbijt? Daarnaast hebben zij een smakelijke borrelkaart en ben je hier op het juiste adres voor een feestelijke high tea of high wine.