Belgen & Nederlanders: 2 verschillende culturen!

Baarle-Hertog en Baarle-Nassau zijn samen goed voor zowat de helft van alle enclaves ter wereld. Nederlanders en Belgen leven en wonen hier vredig met elkaar. Vanzelfsprekend, denk je?

5X must-sees in Baarle

Baarle beschikt over talloze bezienswaardigheden en bijzondere plekjes dankzij de unieke enclavesituatie. Wij hebben vijf bijzondere plekjes voor je op een rijtje gezet die jij gezien moet hebben tijdens een bezoek aan Baarle.

5X enclaves met een verhaal

Met hun 30 enclaves vormen Baarle-Hertog en Baarle-Nassau een versnipperd landschap. Ontdek hier 5 bijzondere plekjes waar de (enclave)grens verwarring zaaide.

Foodblogs

De laatste foodblogs
Foodblog: Brunchen bij 't Goei Gevoel

't Goei Gevoel is al jaren een begrip in Baarle-Nassau. Midden in het centrum, vlakbij verschillende mooie wandel- en fietsroutes, vind je het karakteristieke pand en het sfeervolle terras. Je kunt hier vanaf 09:30 tot 17:30 terecht voor een uitgebreid ontbijt, een kakelverse lunch en een gezellige borrel. Naast de high tea en de high wine biedt 't Goei Gevoel voor €19,50 p.p. een heerlijk ontbijt aan om te delen. Wat je kunt verwachten? Blogger Kiki van Kiek & Create ging op pad om het te ontdekken. Lees lekker mee. Het geeft je gegarandeerd een Goei Gevoel.

Foodblog: Mooie visgerechten bij 'T Vispleintje

In het centrum van Baarle-Nassau vind je viswinkel ’T Vispleintje. Eigenaresse Kim en haar moeder Rian maken hier van dinsdag tot en met zaterdag de mooiste visgerechten klaar. Van kakelverse poké bowls tot huisgemaakte kibbeling.

Foodblog: Lunchen bij Brownies & Downies in Baarle

In het mooie dorp Baarle, net over de grens van Nederland vinden wij de eerste vestiging van Brownies&downieS in België. In deze unieke lunchroom staan kanjers met een verstandelijke beperking klaar om alle gasten een bijzondere beleving te geven. En met het vernieuwde terras lukt dat nog beter! Bij binnenkomst is het meteen al een feestje. Wij worden blij ontvangen door Anouk, waarna zij vrolijk verder gaat met het bijvullen van de verse thee. Op het vernieuwde terras nemen wij plaats aan een tafeltje met een prachtig uitzicht op de St. Remigiuskerk. De zon laat zich gelukkig ook even zien. Leuk om te weten is dat het vernieuwde terras mogelijk is gemaakt door verschillende verenigingen en sponsoren uit het dorp. Iets om trots op te zijn! De menukaart staat vol met heerlijke soepen, salades, boterhammen, verrassingen om te delen en maandelijks wisselende specials. Op aanraden van chef Thijs kiezen wij voor de carpaccio met brood en de salade geitenkaas. “ETEN IS EEN FEESTJE” Wanneer wij de borden geserveerd krijgen voelen wij de energie, blijheid en trotsheid van de kanjers die hier rondlopen. De carpaccio van mals rundvlees ziet er lekker uit en wordt geserveerd op heerlijk vers bruinbrood met geroosterde groenten en truffelmayonaise. De salade bestaat uit gebakken geitenkaas, vijgenchutney en notenbrood. Een heerlijke lunch. Ondertussen stoppen er veel fietsers bij de lunchroom en ook zij nemen plaats op het zonnige terras. Brownies&downieS is de start van de 51 kilometer culinaire fietsroute van ‘’Land van Mark & Merkske’’. De fietsers krijgen een verfrissend aperitief met een hapje. Wij mogen ook even proeven en krijgen een fruitige prosecco met huisgemaakte Gamba lolly’s. Erg lekker! Aan het einde van de lunch komt Anouk langs met heerlijke bitterballen van draadjesvlees met een honing mosterdsaus en mayonaise. Wij hebben meer dan voldoende genoten van de lunch, maar hier kunnen wij echt geen nee tegen zeggen. Wist je dat je naast lunchen bij Brownies&downieS ook terecht kan voor een heerlijk vers ontbijt? Daarnaast hebben zij een smakelijke borrelkaart en ben je hier op het juiste adres voor een feestelijke high tea of high wine.

Leuke lijstjes

16 x Overnachten in de Baronie

Het is onmogelijk om regio De Baronie in één dag te bewonderen. Maar niet getreurd, want in de regio vindt je verschillende hotels en B&B's waar je kunt slapen als een roosje en daarnaast ook nog eens volledig in de watten gelegd wordt. In dit lijstje lichten we zestien van deze verblijfsaccommodaties uit. Benieuwd naar meer? Klik dan hier voor het hele aanbod.

3 x overnachten in Baarle

Iedereen moet er wel eens tussenuit, maar waarom zou je ver weg moeten gaan? In de buurt zijn er genoeg plekken om weer even helemaal tot jezelf te komen in een natuurlijk gebied. Om een goed overzicht te creëren hebben we hier 3 plekken onder elkaar gezet om te kunnen overnachten in Baarle!