Foodblog: Mooie visgerechten bij 'T Vispleintje

In het centrum van Baarle-Nassau vind je viswinkel ’T Vispleintje. Eigenaresse Kim en haar moeder Rian maken hier van dinsdag tot en met zaterdag de mooiste visgerechten klaar. Van kakelverse poké bowls tot huisgemaakte kibbeling


Deze keer zijn we uitgenodigd om te komen eten bij ’T Vispleintje. We rijden naar het Sint Annaplein in Baarle-Nassau waar deze viswinkel is gevestigd. ’T Vispleintje staat bekend om de kwaliteit die zij bieden. De vis wordt dagelijks vers aangeleverd en alles - zelfs de sausjes - wordt zelfgemaakt. 

Als we binnenkomen, nemen we plaats aan een tafeltje. We zien gelijk foto’s aan de muur van BN’ers die zij eerder hebben ontmoet in de omgeving van vis.  Onder andere mediapersoonlijkheid Marijke Helwegen, kok Rudolph van Veen en cabaretier Jörgen Raymann mochten zij ontmoeten. 


We beginnen eerst met de kibbeling die Kim ons serveert. De kibbeling is knapperig van buiten, zacht van binnen en heerlijk gekruid. We vragen waar die kruidige smaak vandaan komt en Kim en Rian beginnen gelijk te glimlachen. “Dat zijn kibbelingkruiden die je proeft. Klanten vragen er altijd naar maar het recept is geheim.” De huisgemaakte ravigotesaus die erbij zit, is licht van smaak en niet te overheersend. 

Ons tweede gerecht is de Hawaïaans poké bowl met rijst, mango, zalm, krab, zeewiersalade, avocado, gebakken uitjes, sushimayonaise en sesam-sojasaus. De bowl is goed van smaak en precies zoals dit gerecht bedoeld is. De rijst is namelijk fluffy en gemarineerd in de sesam-sojasaus, de mango is zacht en zoet, de zalm is vet en zoutig en de gebakken uitjes zorgen voor een kleine bite. We vinden het zo lekker dat we er gelijk twee laten klaarmaken om mee naar huis te nemen. Verser dan hier krijg je het niet. 


We krijgen nog een bijzonder gerecht geserveerd: de huisgemaakte loempia. De loempia is groot en heeft iets weg van een Chinese loempia maar dan met eigen twist van ’T Vispleintje. De knapperige loempia is rijkelijk gevuld met bami, groenten, garnalen en krab. Op de vis wordt zeker niet bezuinigd; bij elke hap zit een stukje garnaal of krab. Alles is heel fijn gesneden, wat dit gerecht extra subtiel maakt. 


We kunnen ’T Vispleintje niet verlaten zonder een haring te hebben geproefd. “Onze haring is vers van het mes”, vertelt Kim. We mogen zelfs in de keuken meekijken hoe ze de haringen schoonmaakt. Als de haring schoon is, mogen we proeven. Wij zijn echte liefhebbers van haring en deze is zeker goedgekeurd. De haring is vol, vet, dik en zacht. Kortom: het ideale visje. 


Naast de bovenstaande gerechten heb je ook heerlijke gerechten voor thuis. Een vispannetje, wraps, visschotels en een grote plank met tapas. De tapas zijn geschikt voor vijf tot zeven personen en kost €42,50. De plank is enorm uitgebreid, je krijgt: olijven, peppadew, gamba’s, krab, paling, zeewiersalade, garnalen, wraps, zalm, toast, dippers, zongedroogde tomaten, makreel, rouille, tomaat, pastasalade, tonijn, mosseltjes, tapenade, guacemole en olijven. Ideaal met het oog op de feestdagen zo’n tapasplank! 

Woon je niet in Baarle-Nassau? Dan moet je misschien een stukje rijden. We kunnen je wel beloven dat het dubbel en dwars de moeite waard is.