Foodblog: Brunchen bij 't Goei Gevoel

't Goei Gevoel is al jaren een begrip in Baarle-Nassau. Midden in het centrum, vlakbij verschillende mooie wandel- en fietsroutes, vind je het karakteristieke pand en het sfeervolle terras. Je kunt hier vanaf 09:30 tot 17:30 terecht voor een uitgebreid ontbijt, een kakelverse lunch en een gezellige borrel. Naast de high tea en de high wine biedt 't Goei Gevoel voor €19,50 p.p. een heerlijk ontbijt aan om te delen. Wat je kunt verwachten? Blogger Kiki van Kiek & Create ging op pad om het te ontdekken. Lees lekker mee. Het geeft je gegarandeerd een Goei Gevoel.

Voel je meteen thuis 
Baarle-Nassau is een hotspot voor grenshoppers, maar ook zeker voor natuurliefhebbers. En 't Goei Gevoel is niet alleen voor vaste klanten een vaste stek, maar ook toeristen komen er graag. En dat snappen we. Bij binnenkomst voel je je meteen thuis door het vriendelijke personeel en de huiselijke sfeer. Het zonnetje schijnt, dus we mogen plaatsnemen in de gezellige patio. Van verse Brusselse wafels tot 'slow tea' en van salades tot aan high wine. Bij 't Goei Gevoel is er voor ieder wat wils. Al vrij snel loopt het binnenhofje vol en we bestellen eerst een heerlijke cappuccino en een verse thee. Het is 09:30 uur en we nemen alle tijd voor het uitgebreide ontbijt om te delen. Ook wel een heerlijke brunch genoemd!

Uitgebreid ontbijten of brunchen 
Al gauw staan er twee glazen versgeperste jus d'orange op tafel en een mandje kakelverse broodjes en croissantjes. Voor de zoetekauw onder ons is er gedacht aan twee soorten hagelslag en een heerlijke rode vruchten jam. Dan wordt de tafel aangevuld met een mooie etagère vol met lekker beleg. Op de eerste etage ligt gerookte zalm, brie, kaas en coburgerham, aangevuld met komkommer en tomaat. Op de bovenste etage kun je heel leuk zelf je filet americain martino samenstellen. Er staat een apart bakje filet, een bakje augurkjes en natuurlijk een bakje met de pittige rode saus op gepresenteerd. En er komt nog meer.

Carpaccio en een goed gevulde boerenomelet 
Bij het luxe ontbijt krijg je een schaaltje carpaccio met kappertjes, zongedroogde tomaatjes en natuurlijke parmezaanse kaas. Ook arriveert er een kersverse boerenomelet in een gloeiend heet pannetje en twee versgebakken zoete koffiekoekjes. Het is een feestje om naar te kijken en ook zeker om van te smullen. De boerenomelet is rijk gevuld met bosui, bacon, tomaat en rode ui. Lekker luchtig gebakken en door het hete pannetje blijft het goed warm. De carpaccio ziet er feestelijk uit en smelt heerlijk in de mond. De zoete koffiekoekjes hebben een crispy bite en je proeft duidelijk een smaak van kaneel. We nemen van alles een hapje en ondertussen kletsen we gezellig bij met elkaar.

Een toetje en een koekje 
Het ontbijt is zeker ruim en ideaal om je dag mee te starten of juist te pauzeren. Vooral als je daarna nog de fiets op stapt of misschien wel te voet de omgeving gaat ontdekken. Binnen de prijs kun je onbeperkt koffie en thee drinken en krijg je een verfrissend toetje met Griekse yoghurt en vers fruit. Het zoete koffiekoekje hebben wij ook bewaard voor later en daar kunnen we bij ons tweede kopje koffie en thee heerlijk van snoepen. We kletsen nog even met de eigenaar en die geeft ons nog een map mee met mooie routes in de buurt. Heel fijn dat je bij 't Goei Gevoel ook terecht kunt voor informatie over de omgeving. En alleen al voor het ontbijt komen we zeker een keer terug. Misschien dan wel met een glas prosecco voor €5,50 erbij of voor één van de verse coupes met Belgisch roomijs ;) Tot dan!